Vad är hälsa?

 
Hur ser en hälsosam livsstil ut? 

Nej, gå inte in på fitspo taggen på instagram, det leder ingen vart. Jag har dagar då jag känner; fan alltså. Jag är riktigt hälsosam. Jag är frisk och stark, jag behöver inte magrutor för att det ska gillas. Och jag har dagar då jag undrar om jag gör något fel i mitt liv. Tränar jag för lite kanske? Eller äter jag för mycket frukt? Är det fel att äta chips varannan vecka ibland? Är solrosolja jättehemskt och dödar mina muskler? 
 Jag är sjukt trött på hetsen som svävar i hälsokretsen. Man ska träna tills man spyr, vilodagar får ej finnas och om du inte gör dina squats måste du skämmas. Det är ingen på internet som kan döma dig. Säga att du gör fel, eller att du inte är tillräckligt smal för att vara hälsosam. För att vi är alla individer. Bara för att det funkar för hen, behöver det inte funka för dig. Att vara hälsosam bedöms inte utifrån hur många gram kolhydrater du har i din middag. Det startar i ditt huvud. Hur mår du av att äta kyckling? Pizza? Träna på en söndag? 
 
Träningshetsen glömmer bort det allra viktigaste, att faktiskt lyssna på vad kroppen försöker säga. Hur huvudet mår, och vad den säger att du behöver. Enligt träningshetsen ska allting göra asont och du ska bara köra på. Jag har svårt att tro att det funkar för alla, om ens någon? Det är en sak som jag också måste öva på. Att stanna upp, ta några djupa andetag och känna efter. Hur mår jag nu? 
 
En orkan kallad hälsa | |
Upp